Halı Yıkamada Leke Nasıl Çıkartılır?

Halılar, evlere şık bir görüntü vermek için kullanılan ev eşyalarıdır. Halılar, gün içerisinde yiyecek ve içecek dökülmesinden, yağ damlamasından dolayı lekeler oluşturarak, bakterilerin birikmesine sebep olur. Üzerinde çeşitli lekeler bulunduran halıların yıkanmaması durumunda, içerisindeki bakterilerin çoğalır. Halının içerisindeki bakteriler ve yüzeyinde bulunan lekeler, halının renginin solmasına ve eskimesine sebep olur. Bu yüzden halıların belirli zamanlarda yıkanması gerekir. Halıların belirli zamanlar içerisinde yıkanması halıların ömrünü uzatmaya yardımcı olur.

Halılar ilk olarak verilen adresten teslim alınır ve gerekli bilgiler not edilir. Teslim alınan ürünler firmaya ulaştırılır ve barkodlanır. Barkodlama sayesinde halılarda karışma olmaz. Ardından yıkama işlemine geçilmek üzere halılar hazırlanır.

Halılar, yıkanma işlemine başlamadan önce son kez kontrol edilir. Uzunluklarına ve genişliklerine göre temizlik ürünleri ayarlanır. Ayarlanacak temizlik ürünleri halının malzemesine uygun olarak ayarlanır. Temizlik ürünlerinin halılara göre ayarlanması, halıların renginin solmasını ve halıların yüzeylerinin aşınmasını engeller. Ayrıca kullanılacak temizlik ürünlerinin, hem halıları hem de evdeki bireyleri etkileyeceği unutulmaz. Bu yüzden, sağlık kontrolünden geçmiş ve sağlığa hiçbir zararı olmayan ürünler kullanılır.

Halıların malzemelerine göre ayarlanan deterjanlar ve temizlik ürünleri, halılara dökülür ve bu ürünler halının her yerine nüfuz edecek şekilde yaydırılır. Teknoloji sayesinde gelişen makinalar bu işlemleri kolaylıkla yapmaktadır. Halının her tarafına yayılan deterjanlar ve diğer temizlik ürünleri, makinalar sayesinde kirlerin yüzeye çıkmasını sağlar.

Kirlerin yüzeye çıkmasından sonra halılar durulama işlemine tabii tutulur. Deterjanlardan ve diğer malzemelerden tamamen arındırılır. Üzerindeki kirlerden ve temizlik ürünlerinden kurtulan halılar, tamamen durulandığında sıkılma işlemine geçer.

Halıların sıkma işlemi, teknolojiyle gelişmiş olan makinalarda yapılır. Halılar makinalara yerleştirilir ve makinalar sayesinde büyük miktarda üzerindeki suyu sıkar. Halıların suyunun sıkılmasından sonra halılarınız sadece nemli olarak kalır.

Halılar, hava şartlarına göre açık ya da kapalı ortamlarda kurutulur. Kurutulma işlemi gerçekleştikten sonra paketlenmesi gerçekleştirilir ve alıcıya teslim edilmek üzere yola çıkartılır. Ayrıca halılar üzerinde kimyasal madde kullanılmaması sayesinde, halıların yüzeylerinde aşınma, halılarda renk solma gibi durumlar olmaz ve ilk günkü görüntüsüyle kullanılmaya rahatlıkla devam edilebilir.